LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

Tiende Bredase Bijbelquiz op 10 november.                    

Vrijdagavond 10 november kunnen teams aan de slag om te kijken wie de meeste kennis heeft van verschillende onderwerpen die op de Bijbel betrekking hebben.

Bij uitzondering wijken wij uit naar een andere locatie, de Markuskerk.

De Bijbelquiz wordt georganiseerd door een werkgroep vanuit de Rooms Katholieke en Protestantse kerken en is geschikt voor iedereen in Breda en omstreken. We streven er elk jaar weer naar de gezelligste BijbelQuiz van Nederland te zijn.


Teams of individueel

De Bredase Bijbel Quiz brengt de Bijbel op een leuke manier onder de aandacht. Natuurlijk is er weer het 'Rondje Breda', maar opnieuw zullen er ook verrassingen in de thema's aanwezig zijn. Denk niet te snel dat de quiz te moeilijk is, want de Bijbel is zozeer met ons dagelijks leven verweven dat iedereen zijn eigen ingangen kan hebben. Het wordt een laagdrempelige avond waar iedereen, kerkelijk en niet-kerkelijk, zich thuis kan voelen. Er is gratis parkeergelegenheid in de omgeving van de Markuskerk. We ontmoeten u graag op deze verrassende avond!

De deelnemers aan de quiz doen mee in teams van minimaal vier tot maximaal zeven personen. Bedenk een naam voor uw team en geef u op!

Ook als u zich individueel wilt opgeven bent u van harte welkom. Wij plaatsen u dan in een (gezamenlijk) team.


Plaats:          Markuskerk, Hooghout 96, Breda

Datum:         Vrijdag 10 november 2016

Zaal open:     19.30u, aanvang 20.00u

Deelname:    € 4, -, inclusief 1 keer koffie of thee met lekkers

-----------------------------------------------------------------------------------

Opgave via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0653641800

Onderwerp: BBQ.

Vermelden: Uw naam of de naam van de deelnemende groep en van de contactpersoon en het aantal personen.

 

 

Woensdag 11 oktober, 18:00 uur (maaltijd), start avond 19:30 uur. Lucaskerk,

Tweeschaar 125 Breda

Leerhuis in de Lucaskerk, georganiseerd door de protestante geloofsgemeente rond de Lucaskerk en de parochiekern Bethlehem van de Augustinusparochie.

500 jaar Luther: neem mij aan zoals ik ben!

Mediteren met Luther

door Marlies Schulz.

Na alle informatie rondom 500 jaar reformatie gaan wij op deze avond heel iets anders doen: mediteren over een korte tekst uit Luthers geschrift: ‘Van de vrijheid van een christen’. Wat betekent het om gezien te worden zoals je bent? Dit is één van de grondbeginselen waarop Luther zijn theologie ontwikkelde. Is dit vandaag nog belangrijk? Hoe ervaren wij dit vandaag? Al mediterend zoeken wij op deze avond naar sporen daarvan in de diepte van onze ziel en ons eigen leven! Deze avond kan ook een goede introductie zijn voor de lezing van Kick Bras op 25 oktober! Met maaltijd vooraf.

De kosten voor de maaltijd zijn € 5,00. Opgeven voor de maaltijd 3 dagen van tevoren op de intekenlijst of via de website. Rond half 8 staat de koffie klaar, daarna begint het Leerhuis. Opgave voor het Leerhuis is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Palmpasen 2017

PP 1  PP2  PP 3 

 

PP 4  PP5

Inloggen