LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

23 juni van 19.00-23.00 uur

in de Michaelkerk en de Markuskerk

Kerkennacht 2017

Op veel plaatsen in Nederland gaan op vrijdag 23 juni

de kerkdeuren open voor de Kerkennacht. Ook in Breda! De Bredase Raad van Kerken organiseert de Kerkennacht dit jaar in en rond de Michaelkerk en de Markuskerk, twee buurkerken in Heusdenhout.

Het programma is heel gevarieerd! Bij de opening, om 19:00 uur, staat een blanco kerkdeur centraal. Die verwijst naar de beroemde deur van Maarten Luther. Precies 500 jaar geleden spijkerde Luther zijn stellingen over de kerk toen op een kerkdeur. De hele avond kunt u op onze

Lutherdeur uw eigen gedachten schrijven over de kerk van 2017.

Om 19:15 uur is er in de Michaëlkerk een

korte viering rondom een icoon, speciaal gericht op kinderen. Tijdens en na de viering kunnen kinderen hun eigen icoon inkleuren. Wie wil, kan na een kop koffie in de Michaelkerk verder praten over de iconen of over de opmerkingen op de Lutherdeur.

Ondertussen begint om 20:30 uur in de Markuskerk een optreden van de

oecumenische theatergroep Message. Deze groep staat onder leiding van Pascal Tol en Saskia van Baaren en heeft als thuisbasis de Protestantse Kerk van Dongen-Rijen. Met hun optreden wil Message laten zien hoe jongeren de christelijke boodschap in deze tijd verstaan.

Na de voorstelling (vanaf ca. 21:30 uur) is er in de tuin van de Markuskerk een

after party: ontmoeting onder het genot van een drankje.

Om 21:45 uur start er in de Michaelkerk een

workshop Gregoriaans zingen’. Deze workshop wordt gegeven door Frans Bullens , musicus en dirigent van diverse kerkkoren. Hij houdt een korte inleiding over het kerkelijk lied’, waarna hij de aanwezigen meeneemt in het Gregoriaans zingen.

Op enkele momenten verspreid over de avond is het dertienjarige talent

Anna Raven met haar harp te horen.

Rond 22:30 uur wordt de kerkennacht afgesloten in de Michaelkerk met een

slotviering waaraan voorgangers uit verschillende kerken zullen meedoen. Muziek en zang van eerder deze avond maakt de afsluitende bijeenkomst nog veelkleuriger!

U bent

van harte welkom om deze avond, of een deel daarvan, mee te maken. De entree is gratis. Voor de consumpties wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Kijkt u ook eens op de

Facebookpagina van de Kerkennacht Breda!

Meer informatie:

Peter Derks (pastor RK Parochie van de Heilige Familie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Josef Sikora (parochiepriester Orthodoxe Kerk Breda, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Ton van Prooijen (predikant Protestantse Gemeente Breda, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Adressen:

Michaelkerk | Hooghout 67 | 4817 EA Breda

Markuskerk | Hooghout 96 | 4817 ED Breda

www.raadvankerkenbreda.nl

Donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag

Gospelviering in de Grote Kerk

Love Never Fails

Dat is het thema van de jaarlijkse Gospeldienst van de Raad van Kerken op Hemelvaartsdag. In een wereld vol spanningen staan we stil bij het verlangen naar vrede en verbinding.

Muziek verbindt. Liefde verbindt. God verbindt.

Natuurlijk wordt er vooral veel gezongen! Samen met gospelkoor GosMix. We horen en zingen bekende oude en nieuwere gospels (van

Down by the Riversideen O Happy Daytot I Believe I Can Fly’).

Ook Aart Bergwerff, organist van de Grote Kerk, doet mee. Voorgangers zijn Hans van der Meulen (Jefta), Ben Hendriksen (RK) en Ton van Prooijen (PKN).

De gospelviering begint om 11:30 uur en duurt ongeveer een uur. Vanaf 10:45 uur gaan de deuren van de kerk open.

Van harte welkom!

 

Palmpasen 2017

PP 1  PP2  PP 3 

 

PP 4  PP5

Inloggen