logo_kerkbalans

Actie Kerkbalans 2015

Deze maand vieren we de geboorte van Jezus Christus. En, hoewel de kerk het hele jaar door een baken en een lichtpunt in ons bestaan vormt, lijkt dat nu nog meer dan anders het geval. Juist in dit donkere seizoen ontmoeten we elkaar tijdens de vieringen rondom kerstmis, in helder verlichte en sfeervol gedecoreerde kerkgebouw(en), vaak nog met veel meer familie, vrienden en bekenden dan in de rest van het jaar.

In de periode 18 t/m 31 januari 2015 vindt de actie Kerkbalans plaats. We vragen u dan om een toezegging als bijdrage voor geldwerving van onze Protestantse te Gemeente Breda (PGB) voor het jaar 2015. De Actie Kerkbalans 2015 heeft als thema "MIJN KERK IN BALANS".

Al honderden jaren wordt er:

• Gebeden, gevierd, (mede)geleden, geloofd, gezongen en geleerd.

• Gedoopt, getrouwd, begraven en herdacht.

Dit alles doen wij met elkaar als gemeente, wij ondersteunen en bemoedigen elkaar en vieren onze mijlpalen. Want dáárvoor is de kerk er. We hebben de kerk (en de gemeente van Jezus Christus) nodig. Die kerk is van onschatbare waarde, heel ons leven, op zondag, doordeweeks, op gedenkwaardige momenten. Gisteren, vandaag én morgen!

Voor het werk van de kerk is natuurlijk wél geld nodig. En dat hebt u gelukkig dit jaar weer in ruime mate gegeven. Voor het jaar 2014 mochten we, dankzij uw betrokkenheid bij onze kerk € 260.000 aan bijdragen voor de actie Kerkbalans 2014 ontvangen. Met dat bedrag wordt een groot gedeelte van de reguliere kosten voor de instandhouding van de eredienst gedekt.

Het kan niet anders dan dat dit verwachte tekort voor 2015 ook ons zorgen baart. Als ouderling rentmeesters van uw gemeente doen we dan ook een dringend beroep op u om stil te staan bij uw financiële bijdrage en verzoeken wij u een bijdrage te gaan geven of uw bijdrage te verhogen, als u het missen kunt natuurlijk.

Vanaf midden januari 2014 komt een vrijwilliger van de actie Kerkbalans twee maal bij u langs. Eerst om de u de bekende Kerkbalans enveloppe te overhandigen en ongeveer twee weken daarna opnieuw om uw (hopelijk positieve) antwoord weer op te halen.

In de Kerkbalans enveloppe treft u een informatiefolder aan over het werk en een beknopt financieel beeld van onze PGB. Op de bijgesloten antwoordstrook kunt u aangeven hoeveel u in 2015 denkt te kunnen bijdragen aan het plaatselijk kerkenwerk in Breda. U kunt deze strook in de eveneens bijgesloten antwoordenveloppe doen, liefst voordat de Kerkbalans vrijwilliger weer bij u aanbelt.

Ook al is uw band met de PGB in de loop van de jaren wellicht wat minder geworden, u weet dat u er altijd op kunt terugvallen. Geven aan de kerk geeft daarom voldoening. Want u investeert in iets dat van blijvende waarde is!

Jan Noordermeer

Voorzitter Werkgroep Kerkbalans

Periodieke schenking?

klik hier voor meer info