LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

Geboren

De afgelopen tijd zijn er twee baby’s geboren. Mark en Daniëlle Houtzager-Ritsema, Argusvlinder 40, kregen een zoon, Jesse, een broertje voor Hidde. En Judith en Jeroen Claessens-van der Hoeven, Blauwtjes 70, ontvingen een dochter, Hannah Helena, een zusje voor Lucas. Beide gezinnen veel geluk!

Op weg naar Pasen

De Veertig Dagentijd is ingegaan, de Paarse tijd. Terwijl het buiten langzaamaan lente wordt, hebben we nog kou en moeite te verduren. Maar onstuitbaar ontvouwt zich het nieuwe leven. Dat het voor ons allen een inspirerende tijd mag zijn.

Palmpasen, 9 april, vieren we samen met de Markuskerk aan het Hooghout. Op Witte Donderdag vieren we de maaltijd van de Heer in de kring. Ons wordt als vrienden van de Heer het brood aangereikt – zo lief had Ik jou. Voor deze dienst wil ik een zanggroepje samenstellen. Op Goede Vrijdag gedenken we de kruisdood van onze Heer en klinkt de klacht: "Mijn volk, wat heb Ik je gedaan?" Stille Zaterdag is opnieuw een gemeenschappelijke viering met de Markuskerk, maar dan in de Johanneskerk. We beginnen buiten bij het vuur en als onze kaarsen ontstoken zijn lezen we ons door het donker heen naar de nieuwe morgen. Ook gedenken we onze doop, een ieder heeft de gelegenheid om dat persoonlijk te doen.

In memoriam

Hendrika Aafje Meijer-van Ommen

Op 16 februari overleed Hennie Meijer-van Ommen in de leeftijd van 94 jaar. Wie in Elisabeth komt, moet haar regelmatig gezien hebben. Dikwijls liep ze beneden bij het restaurant rond. Nieuwsgierig, regelend wat ze regelen kon. Betrokken. Hennie werd geboren in Amsterdam, na het vroege overlijden van haar moeder hertrouwde haar vader en kregen zij en haar broer halfbroers en zussen, over wie Hennie zich ontfermde. In Amsterdam zat ze onder het gehoor van de illustere ds. Buskes. Zelf deed ze belijdenis bij ds. E.L. Smelik die ook enkele liedboekliederen op zijn naam heeft. O.a. Lied 90a. ‘O God die droeg ons voorgeslacht’. We beluisterden het tijdens de crematieplechtigheid op 24 februari. De tijd draagt alle mensen voort, maar God is ons eeuwig Tehuis. In oktober vorig jaar brak ze haar heup en toen wilde ze eigenlijk niet meer leven. Toen was het haar niet gegund heen te gaan, nu was het einde van haar tijden daar. Ze kon in vrede gaan slapen om veilig te wonen in Gods huis. Tijdens het afscheid spraken haar zoon Chris en haar broer. We lazen woorden uit Johannes 14: ‘In het huis van mijn Vader zijn vele woningen en Ik maak er een plek voor je vrij’, zegt Jezus. Wat is het goed voor nu en later een adres te hebben. We wensen Chris, Elly, Jolanda en Judith en de verdere familie van Hennie Meijer van harte sterkte.

ds. Saskia van Meggelen

 

 
 
 
 
 
 Inloggen