LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

 

De zomer is bijna voorbij. We maken opgeruimd een nieuwe start. Letterlijk – want er is de afgelopen weken flink opgeruimd in onze kerk. Alles is fris en schoon voor het nieuwe jaar. Een week na de startzondag (10 september) begint de vredesweek. Wij vieren, als altijd, de vredeszondag samen met de Michaelkerk, dit jaar op 17 september in onze kerk. Diezelfde week is er nog een bijzondere viering, op zaterdagavond 23 september in de Michaelkerk (zie de aankondiging elders in deze S’amen). Al jarenlang is er vanuit de Michael- en Markuskerk een Bijbelgroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Met deze Siereveldgroep (die vanaf dit seizoen een andere naam krijgt) is een viering voorbereid voor de vredesweek. Iedereen is van harte uitgenodigd!!

ds. Ton van Prooijen

Start van het winterseizoen

Het winterseizoen begint dit jaar al op

vrijdagavond 8 september. De vrijdagavond is  een gezellige avond geworden. Na de gezamenlijke maaltijd volgde de quiz.

Impressie

P1010150   DSC00874  DSC00886 3

DSC00760   DSC00850 2 

DSC00862  DSC00803 P1010218 DSC00892

Op

zondag 10 september is er een bijzondere dienst i.v.m. de start van het winterwerk. In deze dienst worden twee ambtsdragers bevestigd. Tevens willen wij enkele andere ambtsdragers in het zonnetje zetten. In de dienst en in de overdenking zal ds. Ton van Prooijen aandacht besteden aan de uitkomsten van de discussies die op vrijdagavond 8 september tijdens en na de maaltijd hebben plaats gevonden over diverse onderwerpen.

Na afloop van de kerkdienst is er koffie met wat lekkers, en volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de dienst en de geplande activiteiten en om desbetreffende ambtsdragers te feliciteren en/of te bedanken. Dit vindt plaats in de Voorhof die een metamorfose heeft ondergaan.

Impressie 10 september

 DSC00906  DSC00935  DSC00925

DSC01018   DSC01022   DSC01030

Dinsdag 3 oktober , 11:30 – 14:30 uur.

Markuskerk, Hooghout 96, Breda

500 jaar Luther: Luther Amuse Lunch

zing, kijk, eet en praat met Luther.

Op dinsdag 3 oktober is het zo ver! Ook in Breda-Oost schuiven wij aan tafel bij Maarten Luther. Met eten uit zijn tijd, met zijn liederen en ook met zijn vaak deftige uitspraken aan tafel die over alles en nog wat gingen – van obstipatie tot Drie-eenheid. Deze middag doen wij ‘als Luther’, nemen wij geen blad voor de mond en delen wij wat wij 500 jaar later ervan vinden: het echtpaar geld en geluk, het appelboompje, over vrouwen en mannen, waarom zingen dubbel bidden is, …. Alles komt langs in gesprek met elkaar en onder het genot van een heerlijk meergangen-menu uit de keuken van Käthe, de vrouw van Luther!

Organisatie door Markus en Michaelkerk. U kunt zich tot donderdag 28 september inschrijven op de lijst in de Michael- of Markuskerk of opgeven via de e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor de kosten van de maaltijd kunt u uw bijdrage na afloop in het mandje achterlaten.

Informatie: Marlies Schulz, Ben Hendriksen en Rob Snijders

 

De Koffieochtend in de Markuskerk

Loop binnen voor een kopje koffie, van 10:30 tot 11:30 uur.

"De Koffieochtend" is er op elke eerste dinsdag van de maand.

Ds. Ton van Prooijen drinkt meestal ook een kopje koffie

mee wil je even met hem praten, dat kan dan.

De volgende "De Koffieochtend" is op 3 oktober en  7 november .

Info: Miny Smaling, Aletta Vlaardingerbroek,

Gijs van Mourik of Rob Snijders.

 

 

 

 

 

Impressie uitvliegdienst Markuskerk  11 juni 2017

uitvlieg 1   uitvlieg 2   uitvlieg 3

uitvlieg 4  uitvlieg 5  uitvlieg 6  

uitvlieg 7   uitvlieg 8 

 

Impressie Pinksteren in de Markuskerk 4 juni 2017

Pinkster 2   pinkster 4  Pinkster 1

pinkster 6   pinkster 7

 

Inloggen