LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

JongTalent2018

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Jonge vogels" op het orgel in de Grote Kerk Breda

Ook dit voorjaar vindt er in de Grote Kerk Breda weer een Jong Talent-orgelconcertserie plaats: vijf jonge orgeltalenten van de conservatoria uit Rotterdam en Den Haag, zijn ditmaal uitgenodigd om een klassiek orgelconcert te komen spelen op het monumentale orgel van de Grote Kerk. Op woensdag 23 mei wordt de serie Jong Talent geopend met een bespeling door Matthijs Breukhoven, die in juni a.s. zijn Bachelor-examen doet aan het Rotterdams Conservatorium. Hij speelt werken van Bach, Sweelinck, Franck en Adriaan Engels.

Niet elke Bredanaar weet dat er wekelijks les gegeven wordt aan orgelstudenten van het conservatorium in de Grote Kerk. Studenten van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam komen hiervoor speciaal naar Breda. Zij ervaren de lessen en de concerten als een extra impuls en een verrijking voor hun opleiding. Het echte werk! Daar gaat het uiteindelijk allemaal om; de toetsen bespelen en de registers bedienen van een groot vierklaviersorgel in de akoestiek van een kathedraal.

De lunchpauzeconcerten zijn vijf woensdagmiddagen in mei en juni te bezoeken van 12.45-13.30u.

Woensdag   23 mei:  Matthijs Breukhoven

Woensdag   30 mei:   Martien de Vos

Woensdag     6 juni:  Arjan Veen

Woensdag   13 juni:  Alexander de Bie

Woensdag   20 juni:  Matthijs van der Wilt

Toegang vrije gift

De serie concerten Jong Talent wordt georganiseerd door de stichting Art UnOrganized in Breda,

de nieuwe stichting voor de orgelcultuur in Breda.

Inloggen