LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

Ichtus

http://www.ichthusbreda.nl/

 CSV Ichthus Breda is dé christelijke studentenvereniging in de prachtige stad Breda. Wij staan voor groei, gezelligheid en geloof met een zachte G! Onze studentenvereniging bestaat voornamelijk uit studenten van de NHTV of de Avans en samen hebben we het verlangen om te groeien. Groeien in ons geloof, maar ook in vriendschappen en in persoonlijke ontwikkeling.

Bijeenkomsten

Op de kringen en verdiepingsavonden verdiepen we ons samen in het woord van God en leren we van en met elkaar meer over zijn goedheid en wat God voor ons kan betekenen.

Activiteiten
Daarnaast ondernemen we met elkaar allerlei gezellige en leuke activiteiten. In Breda met onze eigen vereniging of elders in het land met één van onze broeder- of zustervereniging.

Als vereniging streven we ernaar om het beste te halen uit onze studententijd!

Ben je nieuwsgierig geworden naar Ichthus Breda?

Kijk dan voor meer informatie op http://www.ichthusbreda.nl/ of neem contact op via http://www.ichthusbreda.nl/contact/

Welkom op deze pagina voor jong volwassenen!

Op deze pagina vind je soms informatie over activiteiten van de protestantse gemeente Breda van en met jong volwassenen.  Als je wilt reageren, klik dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Victor Witter (tel 076-5600804) 

 

 Of klik op de link naar faceboek  www.facebook.com/protgembreda

 

De verjaardag van een inspirerend persoon:

4 oktober, naamdag van de H. Franciscus 

Franciscus

Franciscus werd in 1182 geboren in Assisi, een plaatsje in de Italiaanse landstreek Umbrië, als zoon van de rijke lakenkoopman. De jongen kreeg de opvoeding die bij zijn status paste. Het maakte hem tot een zelfverzekerde jongeman, vriendelijk in de omgang, vrolijk, in alle takken van sport de beste, gezien bij de meisjes en vrijgevig met geld. Hij droomde ervan ridder te worden. Maar in een oorlog raakte hij gevangen en werd ziek. Zijn vrienden bleven weg. Heel snel was men hem vergeten. Het werd hem duidelijk dat hij beter kon vertrouwen op God dan op mensen.

Stemmen zeiden hem de kerk weer op te bouwen. Hij meende dat het ging om een vervallen kerkje in de omgeving van Assisi, de San Damiano. Dat knapte hij op met het geld dat hij verdiende door in de kelder opgeslagen stoffen van zijn vader te verkopen. Deze had hem daar geen toestemming voor gegeven en sleepte hem voor de rechter. Fransiscus nam zijn intrek in een klooster. Daar leidde hij het leven van een kluizenaar. Hij kreeg de bijnaam 'Il Poverello' ('armoedzaaiertje') en bedelde zijn voedsel bij elkaar. Wat hij nog bezat gaf hij weg aan armen en zwervers. Na twee jaar begon hij in de omtrek te preken. Zijn boodschap was liefde: liefde voor de Schepper, voor mens, dier en plant. Hij noemde alle schepselen zijn broeders en zusters. Al heel spoedig sloten zich wat volgelingen bij hem aan en ontstond de kloosterorde van de 'Minderbroeders' (Fratres Minores). In korte tijd breidden zij zich uit over heel Italië, Spanje en Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

Inloggen